وي افزود: بنابراين از تمامي باستان شناساني که در طول 14 سال در منطقه چهر آباد کاوش کرده اند مي خواهيم نتايج مطالعاتي خود را به پژوهشکده باستان شناسي ارائه دهند تا هر چه زودتر اين نتايج در اختيار ساير محققين و علاقه مندان قرار بگيرد.
فاضلي با بيان اينکه هم اکنون نتايج بسياري از کاوش ها به پژوهشکده ارائه داده نشده است، خاطرنشان کرد: اگر پژوهشکده تنها اقدام به کاوش کرده و نتايج آن را به محافل علمي دنيا ارائه ندهد، علم باستان شناسي ايران پيشرفت نکرده و گويي در آغاز راه هستيم.
رئيس پژوهشکده باستان شناسي در ادامه به ايجاد سايت موزه در منطقه معدن چهرآباد اشاره کرد و افزود: سازمان ميراث فرهنگي زنجان خواستار تشکيل سايت موزه در اين منطقه است. براي تشکيل اين سايت موزه علاوه بر پژوهشکده نهادهاي ديگري مانند معاونت گردشگري و ميراث فرهنگي سازمان و استانداري زنجان نيز بايد همکاري کنند.
وي ادامه داد: در صورت همکاري اين نهادها پژوهشکده آمادگي کامل براي ايجاد اين سايت موزه را دارد.
به گفته فاضلي، مردان نمکي معدن چهرآباد هم اکنون از لحاظ پژوهش و حفاظت در شرايط بسيار مناسبي هستند. اما بايد طي نشست هاي تخصصي با محققان داخلي و خارجي راهکارهاي بهتري را براي حفاظت بيشتر آنها و نگهداريشان در طول قرن ها بدست آورد.
تاريخ گذاري دقيق اشياي بدست آمده در معدن نمک چهرآباد از ديگر مواردي است که وي به آن تأکيد کرد و گفت: محققان ميان رشته اي با تحقيقات کامل روي مو و استخوان هاي اين موميايي ها امکاني را براي دريافت اطلاعات بيشتر از انسان هاي هخامنشي و اشکاني ايجاد کرده اند.
وي در پايان ضمن تشکر از خبرنگاران تصريح کرد: خبرنگاران زبان، چشم و قلم باستان شناسان هستند و با ارائه راهکارهاي مناسب ما را در انجام رسالت کاريمان هدايت و راهنمايي مي کنند.
بنا بر اين گزارش، دومين همايش بين المللي مردان نمکي معدن چهرآباد از روز گذشته و به مدت دو روز در هتل زنجان آغاز شد. در اين همايش علاوه بر باستان شناسان و محققان داخلي، مرمت گران و پژوهشگران اتريشي، آلماني و انگليسي حضور داشته و نتايج مطالعات خود را بر روي مردان نمکي ايران و ساير کشورها ارائه دادند.
115/
انتهای پیام/